12 Mart 2014 Çarşamba

TÜMER DİYOR Kİ!...ULUSAL YORUM

Ulusal Yorum: Gülen, Gezi parkı olayları sırasında kafasına isabet eden gaz fişeği ile yaralanan ve maalesef dün sabah vefat eden Berk’ın Elvan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, düşman olduğu Tayyip’e ve hükümetine acı sözler söylemiş.
Devletin aklını öfke ve kinle yitirdiğini, toplumun muhtaç olduğu sevginin ortadan kaldırıldığını söylüyor.
Doğru, isabetli, güzel sözler.
17 Aralık’tan sonra ki durum ne?
Daha önce sarmaş dolaş olduğunuz AKP ile bugün neden yollar ayrıldı.
Berk’ın alevi vatandaşı olduğu için öldürülmedi. Polisin rastgele attığı gaz fişeği kapsülü o yavrucuğa isabet etti. Bir başkasına da isabet edebilirdi.
Toplumu değişik dini cemaatlere bölenler kimler?
Şimdi de AKP li olanlar ile Gülenci olanlar ayrıştı.
Sayın Gülen bu toplum geçmişte birdi, bütündü, bölünme, parçalanma korkusu yoktu, gene öyle olmalı. Siz de bir din adamı olarak bunu yapmalısınız. Kavga değil, barıştan yana olmak gerek.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çok sert Berkin Elvan taziyesi
Fethullah Gülen, Berkin Elvan'ın ölümü için yayınladığı mesajında hükümet için çok sert sözler sarf etti.
Fethullah Gülen, Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve dün sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için bir taziye mesajı yayımladı.
Fethullah Gülen mesajında şunları kaydetti:
''Sağduyu ve uzlaşıyla örgütlenmesi gereken devlet aklının öfke ve kine mağlup olduğu zor günler geçirmekteyiz. Bu nefret atmosferi, toplumun muhtaç olduğu sevgi, sükûnet ve birbirini anlama çabasını ortadan kaldırmakta; yukarıdan aşağıya doğru çatışmacı bir üslubu telkin etmektedir. Bir AVM inadıyla başlayan hadiseler teskin edileceğine kutuplaştırıcı bir dille körüklenmiş ve bugüne kadar birçok gencimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. 15 yaşındaki küçük Berkin Elvan, bu atmosferin son kurbanı. Elvan ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler, bugüne kadar pek çok acıyla daği dar olmuş ama temkin ve teyakkuzunu korumayı başarmış Alevi kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ederim.'' (Kaynak: Gazeteport)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder