2 Ekim 2014 Perşembe

TÜMER DİYOR Kİ: Türk olmak, herkese nasip değildir.

TÜMER DİYOR Kİ:
Türk olmak, herkese nasip değildir.
Tarih boyunca Türk Milleti büyüklüğünü ve yüceliğini ispat etmiştir.  Burada Özden dergisinde yayınlanan Merhum Abdulkadir Duru’nun Türklükle ilgili sözlerini sizlerle paylaşmak istedim.
YÜREKTEN!..
Abdülkadir DURU; ÖZDEN
Ey Türk: Amacın güven kazanmaksa; namerdin karşısında mertliğini kale gibi, sahtekârın karşısında dürüstlüğünü pırlanta gibi, riyakârın karşısında gururunu dimdik tutmasını biliyorsan yiğitsin!
Atalarından kalan yüce değerlere tırpan vurmaya kalkanların bileklerine kelepçe isen, zalimin yüreğine burgu gibi, mazlumun yüreğine “Bir gül bahçesine girercesine” girmeyi biliyorsan, dost gönüllere taht kurmuş isen yiğitsin!
Maddenin şatafatına insanlığın katresini, kürkün saltanatına tevazuun zerresini, koltuğun debdebesine nefse güvenmenin inancını değişmez isen… Küçükten şefkati, büyükten hürmeti esirgemiyor, ayıya dayı demeden geçiyorsan köprüleri yiğitsin!
Bakma bulanık suda balık avlamaya kalkanlara! Bakma kuru ile birlikte yaşı yakanlara! Bakma karanlığa kurşun sıkanlara! Bakma yükselmek için omuzlara çıkanlara!... Herkes adımını yanlış atsa da, sen doğrulara yönelip vakur adımlarla yürümesini biliyorsan yiğitsin!
Ekonomik oyunlara gelmiyorsan, araştırıcı, geliştirici güdümlerini aktifleştirip sıfırdan imkânlaşmayı başarıyorsan yiğitsin!
Dilin susup elin konuşuyorsa, yalnızlara arkadaşlığı, bezgine gayreti, ezilmişe diriliği, küsküne barışmayı öğütlüyorsan yiğitsin!
Ellerinde gayretin izleri, yüreğinde milletinin sevgisi dolu ise yiğitsin!,
Amaçlanmışsan milletini dünyaya örnek ve öncü etmeye; milli şahsiyet iddiası güdüp milletinin üstünlüğünü dünyaya kabul ettirmeye, yiğitsin!
Bu yücelik sana senden gelmiştir. Ataların, dedelerin yiğitlik pınarından kana kana içmiştir. Sanma ki, iş bitmiş vakit geçmiştir. İşte o geçen zamanı geri döndürebilecek iddiada isen yiğitsin!...
***
İslâm coğrafyasında ve dünyanın pek çok ülkesinde "İnsanların koyun gibi boğazlandığı" günümüzde; Kurban Bayramı'nı kutlamak, her ne kadar içimizden gelmese de!, Bu kutsal sevinci yaşamak, paylaşmak ve yaşatmak adına: "Kurban Bayramınızı kutlar" Türk ve İslâm âleminin gerçekleri görmesini dileriz. 
ULUSAL HABER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder