TÜMER DİYOR Kİ:
LAİKLİĞİN, CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İLE SINAVI
Sevgili okurlar: (1918 )1.Dünya savaşı bitmiş, Osmanlı çökmüş, yurdun her tarafı işgal edilmiş, köylerimizde, kentlerimizde nerede ise eli silah tutan erkek kalmamıştı. Kadınlarımız, çocuk yaşta ki erkekler ve hatta kız çocukları vatanın kurtarılması, esaret altında yaşamamak için mücadele ederlerken, annelerin yürekleri sızlarken Mustafa Kemal Anadolu halkını ayağa kaldırmış ve İstanbul’daki padişahın idaresindeki meclisin bir işe yaramayacağına karar vermiştir.
23 Nisan 1920 de Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir.
Dünya çocuklarının da kutladığı 23 Nisan Bayramını dahi kutlamamak için bahaneler arayan Hükümet, elbette artık bu yükü taşıyamayacak hale gelmiştir.
T.B.M.M.nin gücünün yitirilmesi, tek kişinin hakimiyeti ile ülkeyi yönetmeye çalışan Siyasi İktidar milletin iradesini temsil edemez.
Ülkenin 15 yıl içerisinde geldiği durum bellidir. Son günlerde yaşanılanlar ise ülkenin hem ekonomik ve hem de siyasi yönden çöktüğünün işaretidir.
Doların yükselişi engellenememekte ve ekonomiye yansıyarak enflasyonun artmasına sebep olmaktadır.
Suriye olayı, dışarıda itibarımızın yitirilmesi, dostların azalıp düşmanların artması, iktidarı zor durumda bırakmıştır.
AKP Partisinin Başkanı ve Cumhurbaşkanı R.T.E. konuşmalarında erken seçimin olmayacağını defalarca söylemiştir. Tayyip ne demişti: “Halkı aldatamazsın, zamanı gelince seçim yapılır.” Demek ki zamanı geldi ve seçim kararı alındı.
Siyasette, söylenen sözlere itibar edilmeyeceğini bir kez daha anlamış olduk.
Sözden çok yapılan icraatlara bakmak gerek.
24 Haziran 2018 tarihinde aniden erken seçim kararı alındı.
Neden?
Erken seçim kararları neden alınır?
Erken seçimin asıl amacı, ülkeyi yönetemiyoruz, yeni bir yönetimin gelmesi için seçime gidilip, yeni bir yönetimi iktidara getirin demektir.
7 Haziran 2015 seçimlerinde millet iyi bir ders vermişti. Ancak 1 Kasım 2015 de yapılan yeni bir seçimle, AKP’ ti gerekeni yaptı ve iktidarı yeniden ele geçirdi.
O günden bu yana hiçbir şey değişmedi ve gittikçe ülke batağa doğru sürüklenmeye devam etti.
Demek ki, ülke iyi yönetilmiyor. Gittikçe batıyor. Kurtarılması için daha yetenekli idarecilerin iş başına gelmesi gerek.
Deneneni bir daha yeniden denememek gerek.
Seni batıran ortağın ile yeniden iş hayatında ortak olursan, gene batacaksın demektir.
Hatalar yapılır. Hatalardan ders alamaz isen, devamlı hata yaparsın ve batmaya, mahvolmaya mahkûm olursun. Sonradan üzülmek sana bir fayda getirmez.
Suudi Arabistan laikliğe doğru adım adım yaklaşırken, bizim uzaklaşmamız akıl ve mantığa karşıdır.
Belamızı istemeyelim!
24 Haziran seçimlerini çok iyi değerlendirip, eskisinden daha güçlü bir irade ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini idare edebilecek Siyasi İradenin başa gelmesi sağlanmalıdır.
24 Haziran’da Demokrasi ve Laikliğin sınavı verilecektir.
Demokrasiye sahip çıkamaz isek, geleceğimizin karanlık olacağı, çocuklarımızın Bayramlarını kutlayamayacaklarını düşünmemiz gerek.
SON SÖZÜMÜZ:
Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm ulusumuza kutlu olmasını diler, çocuklarımızın geleceği için 24 Haziran seçimlerinde duyguların değil, aklın öne çıkmasını dilerim.
Zekeriya Tümer
21.04.2018
Ulusalhaber1881@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder