18 Ağustos 2014 Pazartesi

TÜMER DİYOR Kİ: "İÇ HESAPLAŞMANIN ZAMANI GELDİ"

TÜMER DİYOR Kİ:
İÇ HESAPLAŞMANIN 
ZAMANI GELDİ
C.H.P ve M.H.P. kendi içerisinde hesaplaşmalı.
Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde C.H.P de M.H.P. de hezimete uğradıklarını inkâr etmemeliler.
Biz  7 Temmuz 2014 tarihinde yazdığımız (Merakla beklenen gün geldi ve Cumhurbaşkanı adayları belirlendi,) başlıklı yazımızda; C.H.P. nin ve M.H.P. nin. Ne AK Partiyle ve ne de Tayyip Erdoğan’la baş edemeyeceklerini yazmıştık.
Nedeni ise; Ne kadar dürüst, bilgili, uluslar arası nüfusu olan kişi olursa olsun Ekmeleddin beyi Türkiye’de tanıyanların az olması.  Üstelik babası hakkında çıkan yazılar. Babasının Atatürk’e karşı olması.
Ne C.H.P. lideri Kılıçdaroğlu ve ne de M.H.P. lideri Bahçeli’nin  kendi içlerinde tartışmadan ve kurullarının onayını almadan Ekmeleddin beyi Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermeleri hem kendi içlerinde ve hem de çoğu ulusalcılarca hoş karşılanmamıştır.
Atatürk’ü seven birçok genç, oy vermeye gitmemiştir. Seçim sonuçları ortadadır.
AK Parti hele ki Tayyip Erdoğan kendisini eleştirenlere karşı hiç hoş davranmıyor ve tahammül edemiyor. Hemen gereken tedbiri alıyor ve yakınından uzaklaştırıyor. Ya da devletin gücünü kullanarak kişiye gerekli cezanın verilmesi için gerekeni yaptırtıyor.
Şimdi bakıyoruz, muhalefet kanadı da aynı pota’da. O da kendilerini eleştirenlere karşı acımasız olmaya başladılar.
Halk TV.yi kim yönetiyor, kimleri işine gelmediği için kovuyor.
Hulki Cevizoğlu bağıra bağıra gerçekleri söylemişti. Neden hoşunuza gitmedi.
Biz de söyledik, Ekmeleddin İhsanoğlu piyon olarak sunuldu ve gerçek Laik, Demokrat ve Atatürk’ü seven bir liderin ortaya çıkarılması önlendi.
C.H.P. kendisini çok yenilemeli. Hedefini, amacını iyi belirlemeli.
Bu ülkede kim ne derse desin, Laik, Demokrat, Cumhuriyete saygılı, Atatürk Devrimlerine bağlı, ülkesini herkesten çok seven, dinine, örf ve adetlerine de bağlı büyük bir kitle var. Onlar, aydınlığı isteyen, ileri devletler düzeyine ülkelerinin çıkmasını arzu eden kitledir.
Pırıl pırıl gençlerimiz var. Göğüslerine Mustafa Kemal imzasını kazıtmışlar, ruhlarına Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini işlemişler. Bu gençleri saflarınıza çekmeniz gerek.
Onlar, araştırmacı, okuyan ve sağlıklı düşünen gençler. Kimse merak etmesin, bu gençler, dinlerine de bağlıdır. Tek karşı oldukları Dinin siyasete alet edilerek suiistimal edilmesi. Gösteriş için namaz kılınması, oruç tutulması. Vicdanlarında, insanlık ve milli duyguları o kadar kuvvetli ki, onları anlamanız öyle kolay değildir.
Çarşı olaylarında gördünüz.
Bu gençler, gerektiğinde ülkeleri için seve seve canlarını feda edebilirler.
Son sözümüz, C.H.P.nin kendini çok ama çok yenilemesidir. Bunu yapamaz ve genel seçimlerde AK Parti tekrar kazanırsa, hepinize ve hepimize geçmiş olsun demek gerekir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder